STRIKKEFEER

StrikkeFeer hjælper dig


Strikkefe-kalender

Uldstedet i City:

Tir-, ons-, fredag kl. 14 - 17
Torsdag 15 - 17.15
Lørdag i lige uger 11 - 14

Uldstedet i Lyngby:

Tir-, onsdag kl. 15.00 - 17.45
Man-, torsdag kl. 14.00 - 16.45

Hvad kan du bruge vores StrikkeFeer til?

Strikkeproblem her og nu f.eks.: Du er nået til hælen på en strømpe og ved ikke, hvordan man gør - eller du har lyst til at strikke et sjal med hullemønster men ved ikke, hvordan man strikker huller – eller du kan være kommet til et sted i en opskrift, hvor du syntes beskrivelsen ingen mening giver: Så spørg vores StrikkeFeer. Du har lært at hækle lidt men vil nu gerne hækle rundt, så få vist og fortalt princippet af vores StrikkeFeer. Du har en opskrift, men vil gerne strikke den i en størrelse, der lige passer til dine mål, her kan du få vejledning af vores Feer.

Er du helt nybegynder, kan du også sidde og strikke og få hjælp til at slå op, når du taber en maske, skal starte på et nyt mønster m.m.

 

Hvordan bruger du vores Feer?

Se på Fe-kalenderen hvilke datoer og hvilke klokkeslæt, der er en fe i butikken. Denne kalender lægges også på nettet for én måned ad gangen på www.uldstedet.dk

Du kommer uden nogen form for tilmelding, men selvfølgelig på det tidspunkt, hvor StrikkeFeen er i strikkecafeen. Sørg for at du har god tid, så får du den bedste hjælp. Har du fået hjælp til ét arbejde af én Fe og har du brug for yderligere forklaring til samme strikketøj, så prøv at brug samme Fe næste gang. Alle råd er nemlig individuelle.

Husk altid at medbringe både opskrift og det arbejde, som du ønsker hjælp til.

 

Hvem er vores StrikkeFeer?

Alle StrikkeFeerne er dygtige og rutinerede hækle/strikkere, som frivilligt kommer for at hjælpe andre.

StrikkeFeér hjælper med til, at vores folkelige strikkekultur bevares.

 

Hvor finder du vores StrikkeFeer?

I vores strikkecafe i Lyngby eller ved det ovale mahognibord i City.

 

Hvem kan blive StrikkeFe?

Alle der kender Uldstedet (eller har lyst til at lære os at kende) og som er rutinerede ud i strikke- eller hækle håndværket. Det er vigtigt, at du har lyst og tålmodighed til at give din viden og erfaring videre til mindre rutinerede strikkere og hæklere.

Strikkekurser i Uldstedet

Uldstedet afholder små intensive strikkekurser med professionelle lærere. Som husets faste lærer har vi Kunsthåndværker Vibeke Warthoe, som har speciale i strik. Vibeke underviser også i strik på skolen for kunst og design (før kunsthåndværkerskolen).

Kurserne er på små hold fra 5-9 deltagere.

Det ekstra gode ved kurserne er, at du kan spørge om de problemer, du er stødt på samt de høre svarene på andre spørgsmål. På denne måde kommer der mange relevante strikkeproblemer op, som vi får talt om.

Kurserne koster 175 kr. for en dag/aften alt inklusive, eller 350 for 2 aftener.

 

Forskel på strikkekurser og Fe-hjælp

På et kursus får du lært alt om et begrænset emne. Du får hele stoffet i en pædagogisk sammenhæng, så du selv kan løse de problemer, der altid vil opstå, når man strikker.

Vi vil gerne anbefale, at man tager et kursus på 1-2 aftener, det sparer dig for flere år, og du får flotte strikketøj med det samme.

 

Vores Feer er ’landsbyens kloge koner’ på strik og hækling. En formidler af den folkelige strik. Nogle Feer har emner, de har specialiseret sig dybt i. 

Kommer du med et problem, kan du få et godt her og nu råd hos vores StrikkeFeer. Men du kan ikke blive sat grundigt ind i hele området. Det kræver en pædagogisk planlægning og flere timers undervisning.

Det kan godt være, at vi opfordrer dig til et kursus, hvis vi har et kursus, der lige passer til det du har behov for. Det er selvfølgelig helt frivilligt og kun for dit bedste. Hos Feerne kan du også få hjælp til problemer, der måske ikke kan holdes kurser i.