Wooldreamers Manchelopis

73,00 DKK
ekskl. levering

Manchelopi er et pladegarn fra Spanien fra fåreracen Manchegos.

Pladegarnet er uspundet garn og er både godt til at holde varmen og isolere i almindelig strik, men er også godt til at filte med.

 

Manchelopi kommer i et 100g "hjul", den uspundne 2-lags struktur af dette garn gør det muligt at bearbejde det med en række forskellige mål afhængigt af det ønskede stof.

Arbejdet som et 1-lags: 503yds/460m pr. 100g, foreslået nål US 2-4 / 2,75mm - 3,5mm

Arbejdet som en 2-lags: 251yds/230m pr. 100g, foreslået nål US 4-9 / 4,5mm - 5,5mm

 

Manchelopis er et blødt og luftigt uspundet garn, der udelukkende er produceret i regionen Castilla-La Mancha, et land rigt på historie og Wooldreamers hjem.

Denne unikke samling blev skabt for at ære Manchega-fåret, en race hjemmehørende i regionen, og kilden til Manchego-ost! Manchega-får opdrættes oftest til mælkeprodukter frem for deres uld; med Manchelopis sigter vi mod at fremhæve værdien af ​​denne naturlige fiber.

Manchelopis er blandet af ulden fra to unikke flokke, der opdrættes med traditionelle rancheringsmetoder med medfølelse for fårene og de jorder, de græsser på. Med en flok, der producerede mørkebrun uld og den anden hvid, begyndte denne linje med en række farver i en lys til mørk gradient ved at blande de to uld sammen.

Den hvide uld kommer fra Las Banderas Livestock, beliggende i la Serrania de Cuenca. Flokken af ​​Manchega-får passes af Raul, som praktiserer transhumance, og tager fårene fra græsning til græsgang med årstiderne.

Den mørkebrune uld kommer fra en flok sjældne sorte Manchega-får opdrættet af Jose de Jesus Gimenez Diezma Ranch. Fårene græsser frit på Los Montes de Toledos land og søger kun ly, når de har brug for Joses pleje.

Disse to flokke er perfekte eksempler på den fremtid, Wooldreamers håber at opmuntre til, og vi kunne ikke gå glip af muligheden for at arbejde sammen med Raul og Jose om at skabe dette meget specielle garn!

 

 

 

1 tråd på pind 3,5 mm - 4,5 mm giver en strikkefasthed på ca. 22 masker 

2 tråde på pind 6 mm - 8 mm giver en strikkefasthed på ca. 15 masker

Håndvaskes koldt 

 

100% Uld

100 g = 460 meter

Information om levering

Blanco
Blanco
Gris Claro
Gris Claro
Gris Medio
Gris Medio
Gris Oscuro
Gris Oscuro
Pardo
Pardo
Azul
Azul
Rosa
Rosa
Verde
Verde